Kelchboon.nl

ICT Service Buro.

Aanbieding

Back-up Service

Maak gebruik van deze aanbieding.

Back-up Service.

Back-Up

Back-Up, noodzakelijk?

Uw persoonlijke bestanden zijn erg belangrijk. Toch maken wij vaak mee dat mensen geen back-up maken van de bestanden op hun computer of laptop. Een computer of laptop die verbonden is met het internet kan geinfecteerd worden met een ransomeware virus. Ook kan uw harde schijf defect raken waardoor u alle bestanden (denk hier aan de foto's van uw (klein)kinderen, belangrijke home video's, belangrijke momenten, uw favoriete muziek) kwijt bent.

Eigen back-up systeem.

We hebben dit jaar (2021), de back-up-service van Marcel de Man één op één overgenomen. Uiteraard onder dezelfde voorwaarden. Voor deze back-up service gebruiken we de software van BackUp Maker. U kunt deze software van BackUp Maker hier downloaden. De gratis versie van deze software voldoet hierbij prima. Als u de professional versie wilt kopen kunt u dat bij deze site doen.

Maak gebruik van deze geweldige aanbieding. Voor €30,00 per jaar kunt u gebruik maken van 40GB aan opslagruimte.

Hieronder vindt u screenshots hoe u eenvoudig een back-up instelt met het programma back-up maker

Back-Up maker afbeelding 0

Klik op het groene plusje, links onderaan.

Back-Up maker afbeelding 1

Kies hier volgende, de geavanceerde optie gebruiken we hier niet.

Back-Up maker afbeelding 2

Kies bij 'simpel selectie' de opties die u wilt back-uppen.

Back-Up maker afbeelding 3

Kiest u voor de optie 'bestanden en mappen', dan kunt u nauwkeurig aangeven wat u wilt back-uppen en wat niet. Kies volgende.

Back-Up maker afbeelding 4

Kies 'volledige back-up' als u voor de eerste keer een back-up maakt. heeft u al een volledige back-up gemaakt dan kunt u deze stap overslaan. Kies volgende.

Back-Up maker afbeelding 5

Kies 'gedeeltelijke back-up' als u nieuwe/gewijzigde bestanden alleen wilt veiligstellen. Een volledige back-up is niet nodig. Kies volgende.

Back-Up maker afbeelding 6

Kies hier de dagen dat u wilt back-uppen. Vaak is één keer per week voldoende. Let op!, de back-up server wordt iedere avond uitgeschakeld op 23:00 uur en ingeschakeld op 08:00 uur. Kies volgende.

Back-Up maker afbeelding 7

Bij internetadres vult u de naam van onze back-up server in en vult ook uw login gegevens. Deze informatie krijgt u van ons toegestuurd. De naam van de map is altijd /home en scroll naar beneden.

Back-Up maker afbeelding 8

Klik op de knop 'Test FTP connection' heeft u de gegevens juist ingevoerd dan krijgt u een melding dat test succesvol is uitgvoerd. Krijgt u de melding dat deze niet succesvol is, controleer uw ingevoerde gegevens (denk hier bij aan hoofdletters e.d.). Kies volgende.

Back-Up maker afbeelding 9

Bij 'naam back-uptaak' geeft u bij uw eerste back-up 'start back-up' en vink de optie datum/tijd als bestandsnaam aan. Kies volgende.

Back-Up maker afbeelding 10

Druk rechts op de groene knop om wu back-up te starten. Dit kkan enige tijd duren, dit is afhankelijk van de hoeveelheid informatie die moet worden veilggesteld

Back-Up maker afbeelding 11

Is de back-up gelukt dan krijgt een groen bolletje met daarachter de datum van de back-up.

Heeft u veel ervaring met computers en weet u wat ftp is, dan kunt u ook een ftp programma gebruiken.

Voor €30,00 per jaar kunt u gebruik maken van 40GB aan opslagruimte. Indien u tussentijds op wilt zeggen dan kan dat. De backupruimte kan als u opzegt direkt verwijdert worden of doorlopen tot het einde van het jaar. Er volgt in geen geval restitutie van het jaarbedrag. Indien u op wilt zeggen dient u dit schriftelijk te doen via het contactformulier.

U komt er niet uit!

Mocht het te ingewikkeld zijn, neem dan contact op via het contactformulier.