Kelchboon.nl

ICT Service Buro.

Aanbieding

Back-up Service

Maak gebruik van deze aanbieding.

Webhosting.

webhosting

Wat is hosting?

Hosting is niets meer dan een stukje webruimte huren op een server die altijd verbonden is met het internet. Deze server zorgt voor de rekenkracht, de ruimte die u denkt nodig te hebben om uw webpagina's te tonen die worden opgevraagd. Zodra u dit stukje webruimte huurt, heeft u de mogelijkheid om u website te publiceren op het internet en om te e-mailen vanuit u eigen domeinnaam.

Kelchboon huurt webruimte bij een externe hostingpartij.

Wij kunnen deze Server voor u beheren en zorgdragen dat u website veilig en bereikbaar is.

Wilt u het zelf regelen, dan is dat ook geen probleem. U krijgt van ons de login gegevens waarin u zelf allemaal kunt regelen. Lukt het zelf niet en is het toch te ingewikkeld dan kunnen wij het van u overnemen. Uiteraard staat de privacy hoog in het vaandel.

Shared hosting.

Er zijn momenteel enorm veel hostingbedrijven maar wat is nu de juiste keuze voor u. Shared hosting is een van de meest gebruikte vormen van webhosting.
Hier deel je de server met andere gebruikers. Deze vorm is uitermate geschikt voor kleine websites en voor starters met een beperkte bandbreedte. U kunt hierbij kiezen uit verschillende pakketten, die je later weer kunt uitbreiden naar een groter pakket. Zo groeit uw hostingpakket als het ware mee met de wensen van uw website.

Bandbreedte.

Verbruik van dataverkeer wordt bepaald door het aantal Mb’s dat bezoekers van je website verbruiken. E-mails versturen, een bestand downloaden, een webpagina laden en andere activiteiten op je hostingruimte beïnvloeden het dataverkeer dat je gebruikt. Bij elke webpagina die wordt opgevraagd of bestand dat wordt gedownload wordt er data verzonden naar de computer van de websitebezoeker. Hoe meer mensen je website bezoeken, hoe meer data er wordt verzonden. Hoe groter in omvang de geladen/ opgevraagde webpagina’s zijn, Des te meer dataverkeer dat vraagt. Wanneer een bestand van 0,5 Mb op je website per maand 2000 keer gedownload wordt, is het dataverkeer van deze transacties 1000 Mb.

Ieder hostingpakket heeft een limiet op de bandbreedte. Als de limiet overschreden wordt krijgt u hiervan bericht, houdt u dit echter ook zelf goed in de gaten want bij overschreiding kan het zijn dat uw account automatisch offline gaat tot eind van de maand de teller weer op 0 staat

Enkele voordelen van Webhosting zijn onder andere:

 • 99,9% uptime zodat u website haast 24/7 online is.
 • Een geavanceerd en gebruiksvriendelijk platform.
 • Hoge snelheden met voordelige webhosting.
 • E-mail versturen vanuit eigen domein.

Waar moet u opletten bij een domein verhuizing.

 1. Bij een verhuizing van u domeinnaam verhuist u website van Webhoster A naar Webhoster B.
 2. De e-mail verhuisd niet mee, deze blijven staan bij Webhoster A.
 3. Uw website krijgt bij Webhoster B een ander IP-adres.
 4. Voordat uw website gaat verhuizen is het noodzakelijk om de e-mail veilig te stellen (back-uppen). Zodat u nog kan terugvallen op de eerdere e-mail.
 5. Bij een verhuizing naar Webhoster B, moeten de emailadressen opnieuw aangemaakt worden. Noteer dus de in gebruik zijnde email adressen.
 6. Heeft u wel een back-up van uw website. Dit is belangrijk voor het terugplaatsen van uw website bij Webhoster B.
 7. Wordt u website door een externe party gemaakt en gepubliceerd dan hebben wij de benodigde IP-adressen nodig waar deze website draait. Zo kunnen wij deze laten verwijzen naar de juiste locatie.

Let op!

Heeft u een website maar geen backup, dan verzoeken wij u toch om een kopie te maken van uw website. Heeft u geen kopie dan moet u er rekening mee houden dat u website niet getoond wordt na een verhuizing. U website draait immers nog bij Webhoster A en het internet verwijsd naar de nieuwe Webhoster B.

Wat als u geen website kopie heeft!

Heeft u geen kopie en uw websitebouwer geeft u geen kopie van uw website. Dan adviseer ik u om bij uw oude Webhoster A te blijven. Zo blijft u website nog online. Een verhuizing kan niet ongedaan gemaakt worden.

Webhosting, Hoe doe ik dat?

Bij Kelchboon kun je zelf eenvoudig webhosting huren voor je website.
Je webhosting account wordt na betaling aangemaakt en u kunt er vrijwel direct gebruik van maken het duurt ongeveer 24 uur voordat deze bij alle DNS servers is aangemeld

Heeft u nog vragen, aarzel niet en neem gerust contact met ons op via het contactformulier.