Kelchboon.nl

ICT Service Buro.

Aanbieding

Back-up Service

Maak gebruik van deze aanbieding.

Computer Herinstallatie.

herinstallatie afbeelding

Herinstallatie.

Een computer herinstallatie wordt uitgevoerd indien:

  1. De computer of laptop zeer hardnekkige virussen / malware bevat die niet te verwijderen zijn.
  2. De computer of laptop grote technische problemen vertoont.
  3. De computer of laptop zeer traag geworden is.
  4. De capaciteit van de harde schijf te vergroten.

Indien wij op een computer een herinstallatie gaan uitvoeren betekent dit dat alle gegevens die nu op de computer of laptop staan verwijderd zullen worden. Uiteraard kunnen wij voor de herinstallatie een back-up maken van de gegevens die u wilt bewaren. Een computer herinstallatie kan alleen uitgevoerd worden indien u beschikt over een legale Microsoft Windows licentie. Meestal zit deze licentie sticker aan de zijkant van de computer of aan de onderkant van uw laptop.

Controle harde schijf.

Voordat we een herinstallatie gaan uitvoeren, controleren wij altijd eerst de status van de aanwezige harde schijf. Soms komt het voor dat een harde schijf crasht bij het herinstalleren. Dit komt omdat een herinstallatie de harde schijf enorm belast, waardoor de kans op een harde schijf crash toeneemt. Uiteraard bespreken we dit eerst met u. Niets is zo vervelend dat als u de computer weer terugkrijgt de harde schijf dan op een later tijdstip crasht. Het is dan ook verstandig om de hardware direct te vervangen voordat de computer herinstallatie uitgevoerd zal worden

Rare geluiden.

Als een schijf rare geluiden maakt bijvoorbeeld een krakend of tikkend geluid, dan is dat een signaal dat de schijf elk moment kapot kan gaan. Mochten er onderdelen (hardware) vervangen moeten worden, dan bespreken we dit eerst met u voordat we het onderdeel gaan vervangen.

Solid State Drive.

Een wat oudere harde schijf kan ook vervangen worden door een zogenaamde Solid State Drive (SSD). Een SSD Drive is een compact opslagmedium dat gebruik maakt van flashgeheugen (dit soort geheugens worden gebruikt in USB sticks. Flashgeheugen van een SSD werkt vele malen sneller dan een traditioneel draaiende harde schijf. Dit maakt een SSD bijzonder geschikt voor een upgrade voor je computer of laptop. Het voordeel van een interne SSD is ook dat er geen bewegende onderdelen inzitten. Hierdoor gaat een SSD langer mee dan een traditionele harde schijf, die wel bewegende onderdelen heeft en daarom sneller aan vervanging toe is.

Geen juiste software of hardware

Geen probleem, Kelchboon.nl kan alle benodigde hardware en software leveren!