Kelchboon.nl

ICT Service Buro.

Aanbieding

Back-up Service

Maak gebruik van deze aanbieding.

Aanleg van Netwerken.

Inhoudsopgave

 1. Draadloos Netwerk.
 2. Bedraad Netwerk.
 3. Combi Netwerk.

wifidrukte afbeelding

Draadloos Netwerk.

Wilt u geen lelijke bedrading door uw huis, dan kunt u het beste kiezen voor draadloos internet. U kunt met uw laptop of tablet in de tuin gaan zitten of lekker op de bank internetten zonder dat u kabeltjes nodig heeft. Op een draadloos netwerk met internet kunt u bovendien meerdere pc's of laptops aansluiten zodat er niet door heel het huis kabels getrokken hoeven te worden. Uw draadloos netwerk is beveiligd met een netwerknaam en wachtwoordsleutel zodat er geen ongewenst gebruik van uw netwerk gemaakt kan worden.

Heeft u overal bereik?

De afstanden die kunnen worden overbrugd zijn heel sterk afhankelijk van de omstandigheden. Heeft u een huis of pand waar veel betonijzer of stalen balken in verwerkt zijn dan verliest je wifisignaal veel kracht wanneer het door metaal moet gaan. Ook geldt, hoe meer obstakels er zich tussen jou en je router bevinden, des te moeilijker het is om een goed signaal te ontvangen. Het wifisignaal moet immers overal doorheen.

Enkele storende factoren zijn:

 1. Dikte van muren (holle wanden geleiden beter dan dikke betonnen muren).
 2. Wifi van je buren.
 3. Tl-verlichting.
 4. Elektronica (Magnetrons, Vijverpompen etc.).
 5. Water (Net zoals metaal absorbeert water de wifisignalen.)
 6. Glas (Vaak wordt in nieuwbouw straling werend glas gebruikt).

Reikwijdte.

Afstand heeft ook invloed op de snelheid van wifisignaal, de apparatuur zoekt namelijk altijd naar de optimale verbindingssnelheid die past bij de sterkte van het radiografisch signaal. Als dit wifisignaal zwak is, dan is de snelheid ook zeer laag. De draadloze router kunt u het best zo hoog mogelijk plaatsen, dat geeft het beste resultaat. De veiligheid van een draadloos netwerk is meestal ruimvoldoende vaak wordt dan ook het WPA 2 protocol gebruikt voor versleuteling. Als u een lagere beveiliging gebruikt bijvoorbeeld WPA of WEP dan is de kans dat uw netwerksleutel gekraakt kan worden zeer groot. Vaak geven gebruikers de moed op als het draadloze netwerk eindelijk werkt ongeacht of deze goed beveiligd is.

Bedraad netwerk

aanleg netwerk afbeelding Minder storing door invloeden van buitenaf, geen risico dat de buren meegenieten van uw internet verbinding en uw PC's zijn eenvoudiger in te stellen. Daarnaast heeft een bedraad netwerk een constante, hoge doorvoersnelheid waardoor het ook geschikt is voor streaming video en Multi media toepassingen.

Nadeel is natuurlijk dat u kabels moet trekken en dat het daardoor onpraktisch is om met deLaptop in de tuin te gaan zitten. Ook het aansluiten van meerdere computers vergt meer werk, immers naar iedere plek waar u een computer wilt hebben staan dient een kabel getrokken te worden. De afstand heeft geen invloed op de snelheid van internet. De afstand die overbrugt kan worden bedraagt tot ruim 100 meter. Als het moet, zijn ook grotere afstanden te overbruggen.

Combi Netwerk

Het voordeel van een gecombineerd netwerk met internet, U heeft het beste van twee werelden. U kunt b.v. 1 computer bedraad aansluiten waardoor u altijd de zekerheid heeft van de constante snelheid van het internet. Op deze computer kunt u b.v. video streamen of andere werkzaamheden uitvoeren waarbij de zekerheid van een constante snelheid en bandbreedte nodig is en waarbij storingen in de verbinding ongewenst zijn. Andere computers kunt u dan draadloos aansluiten zodat u geen kabels hoeft te trekken naar alle computers in huis en ook de vrijheid heeft om met een laptop op iedere gewenste plek in en rondom huis te werken.

Welke Netwerk Standaard?

Er zijn verschillen, maar de diverse standaards kunnen wel door elkaar gebruikt worden..

 • 10 Mbit, komt alleen nog voor in antieke computers.
 • 100 Mbit, de standaard van dit moment, ook aangeduid als 10/100 Mbit.
 • 1000 Mbit of GigaBit, de snelste variant op dit moment.

Voor het delen van internet en printers is een 100 Mbit netwerk ruim voldoende. Voor het gezamenlijk spelen van spellen is een GigaBit netwerk zinvol. Voor het opzetten van een GigaBit netwerk heet u een GigaBit netwerkswitch, goede kabels (Cat 6) en GigaBit netwerkkaart in de PC's nodig.

Omdat niet iedere situatie gelijk is, brengt Kelchboon.nl voor het aanleggen van een netwerk altijd eerst een offerte uit.

U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen via het contactformulier.