Spyware Verwijderen.
Inhoudsopgave
Spyware.
Spyware is een schadelijke softwarecode die zich zonder uw medeweten op uw computer installeert. Het gevolg hiervan is dat de computer niet goed meer functioneert of in de meeste gevallen zelfs niet meer opstart. Bij deze schadelijke softwarecodes worden er vaak keyloggers, remote access trojanen en achterdeur trojanen geïnstalleerd, kortom alles is veroorloofd bij het achterhalen van uw persoonlijke gegevens. Meestal wordt deze informatie gebruikt voor reclamedoeleinden maar in sommige gevallen kan het ook ernstiger zijn dat alleen reclame. Denk hierbij aan chantage mogelijkheden.
Spywareprogramma's.
Spywareprogramma's lijken een beetje op computervirussen. Beide worden geïnstalleerd zonder dat de gebruiker er iets van weet en hebben vervelende gevolgen voor de gebruiker. Toch verschillen deze infecties van elkaar. Een virus zal proberen andere computers te infecteren en spyware kopieert zichzelf in het algemeen niet. Virussen verspreiden zichzelf meestal door onzorgvuldig computergebruik en spyware lijkt vaak software of browserkwetsbaarheden te gebruiken. Spyware wordt verspreid door programma's die zich juist uitdrukkelijk aanprijzen, zodat ze door onwetende pc gebruikers worden geïnstalleerd. Bijvoorbeeld door zich voor te doen als een antiviruspakket. Dit antiviruspakket werkt dus niet echt maar geeft wel meldingen dat u geïnfecteerd bent. Zodra u de zogenaamde infecties wilt verwijderen dient u eerst een bedrag te betalen.Pas hierbij op!
Het advies is dan ook Doe dit niet!
Symptonen Spyware.
Hoe kom je erachter dat de computer geinfecteerd is met spyware
- Als de computer ineens trager wordt.
- Als de computer opeens rare kuren vertoont.
- Een hele reeks van pop-ups.
- Verdachte activiteiten op de harde schijf.
- Geen ruimte meer hebben op je vaste schijf.
- Als er verdacht veel netwerk aktiviteit onstaat.
Andere manieren om geïnfecteerd te worden, is via drive-by-download (waarbij de spyware geïnstalleerd wordt wanneer je een website bezoekt). Ook kan de computer geïnfecteerd worden als je bijvoorbeeld een programma zoekt via Google en daarbij op de verkeerde link klikt en daarbij iets anders installeert dan het programma dat je zoekt. Wanneer je dit programma van je computer probeert te verwijderen lukt dat niet. Ook kan je computer geïnfecteerd worden door phishing links en zelfs ‘anti-spyware’ toepassingen. Het kan zelfs geïnstalleerd via fysieke media, zoals een USB-stick.
Welke internetbrowsers veilig?
Mozilla Firefox en Google Chrome, zijn goed uitgerust om met deze bedreiging om te gaan. Microsoft’s Internet Explorer browser bleek het gevoeligst te zijn voor spyware aanvallen, maar het is niet kwetsbaarder of onveiliger dan andere browsers. Mede dankzij de updates en de veiligheidswaarschuwingen die beschikbaar worden gesteld om dergelijke kwetsbaarheden op te op te lossen.
Dus wees je bewust van je veiligheid!
Spyware is wijdverspreid op het internet en is zelfs aanwezig op mobiele en desktoptoestellen. Je moet jezelf bewust zijn van deze veiligheidsrisico’s en niet zomaar klikken op verdachtte links of onbekende software downloaden. We raden dan ook aan om altijd de laatste veiligheid updates en patches te installeren om jezelf veilig te houden. Dus zorg ervoor dat de computer altijd up-to-date is.
Voor het opschonen en onderhouden van de computer adviseren wij een ComputerSafe Abonnement u bent dan altijd zeker van een goed werkende Computer.