Kelchboon.nl

ICT Service Buro.

Aanbieding

Back-up Service

Maak gebruik van deze aanbieding.

WiFi

Inhoudsopgave

  1. Soorten WiFi.
  2. Ubiquiti gecertificeerd.

WiFi afbeelding

Wat is WiFi?

WiFi wordt ook wel geschreven als Wi-Fi of Wifi. WiFi is de afkorting voor 'Wireless Fidelity'. De naam is bedacht met een knipoog naar de audioterm HiFi (High Fidelity = hoge werkelijkheidsweergave). In Nederland wordt WiFi als "wiefie" uitgesproken en in het engels klinkt het als "waifai". WiFi is een technologie die het mogelijk maakt om apparaten met elkaar te verbinden via een draadloos netwerk. In plaats van een kabel, maakt wifi gebruik van radiogolven om met hoge snelheden gegevens te kunnen ontvangen en versturen.

Soorten WiFi:

IEEE Frequentie Bruto Snelheid Netto Snelheid Nieuwe benaming
802.11b 2.4 GHz 11 Mbps Circa 5 Mbps
802.11g 2.4 GHz 54 Mbps Circa 25 Mbps
802.11a 5.0 GHz 54 Mbps Circa 25 Mbps
802.11n 2.4 GHz & 5 GHz 300 Mbps Circa 120 Mbps Wifi 4
802.11ac 2.4 GHz & 5 GHz 1000 Mbps Circa 650 Mbps Wifi 5
802.11ax 2.4 GHz & 5 GHz & 6 GHz 2000 Mbps Circa 1300 Mbps Wifi 6
Einde IEEE Einde Frequentie Einde Bruto Snelheid Einde Netto Snelheid Einde benaming

WiFi beveiligen.

Wij adviseren om je WiFi verbinding te beveiligen met een sterk wachtwoord. Zo kunnen onbevoegden geen misbruik van je WiFi maken. De meest voorkomende WiFi beveiligingen zijn:

  1. WEP beveiliging: af te raden, dit is eenvoudig te kraken. Een achterhaalde beveiliging.
  2. WPA beveiliging: deze manier van beveiligen is beter.
  3. WPA2 beveiliging: dit is de beste manier van beveiligen maar wordt niet door alle apparatuur ondersteund. Gebruik in dat geval WPA.

Standaard instellingen

Vaak werkt een internet modem of acces point al aardig op de standaard instellingen, maar vaak echter ook niet. Zaken als onder andere plaatsing, kanaalkeuze, provider apparatuur vs eigen apparatuur of een mix hiervan kunnen veel verschil maken in het bereik en de kwaliteit van een Wi-Fi netwerk.

Ubiquiti gecertificeerd

UEWA-UNS

Kelchboon is Ubiquiti gecertificeerd op het gebied van Wi-Fi netwerken. Alle benodigde kennis en expertise is dus aanwezig voor wat betreft het plannen, aanleggen en onderhouden van uw Wi-Fi netwerk. Neem vooral contact op als u vragen heeft of advies wilt. U kunt dit doen via het contactformulier.